vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties

Gesloten

Hoi Collega,

Ik heb een vraag m.b.t. een organisatie met meerdere BSO’s. Tijdens de vakantie of margedagen kan het zijn dat de kinderen worden opgevangen op een andere locatie. Zie bijlage het toestemmingsformulier waarmee de ouders hiervoor toestemming geven. Graag wil ik met jullie overleggen of dit voldoende is.

Dit mede i.v.m. de onderstaande informatie uit de denklijn ‘Opvang van kinderen buiten het eigen kindercentrum:
Kan een houder kinderen opvangen in een groep op een ander geregistreerd kindercentrum dan het kindercentrum waar zij normaal gesproken worden opgevangen?

Antwoord Dat is mogelijk wanneer dit schriftelijk in de plaatsingsovereenkomst tussen de ouder en de houder van het kindercentrum is opgenomen. Het betreft de situatie dat een kind wordt opgevangen op meerdere kindercentra met elk hun eigen beleid, beroepskrachten en groepen.

Toelichting
– Elk kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang is afzonderlijk in het LRK geregistreerd.
– Ouders hebben een overeenkomst met de houder voor opvang van hun kind bij een specifiek kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang.
– De houder heeft de plicht tot het bieden van verantwoorde kinderopvang. Dit is in het Besluit kwaliteit kinderopvang uitgewerkt op het niveau van het geregistreerde kindercentrum.
– Op grond van artikel 11 lid 2 onder f Regeling Wet kinderopvang bevat een overeenkomst in ieder geval: de soort kinderopvang waarop de overeenkomst betrekking heeft, de voor die kinderopvang te betalen prijs per uur, naam, geboortedatum en adres van het kind, het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst.

Regelgeving
Art 1.1 lid 1 Wet kinderopvang
-buitenschoolse opvang: kinderopvang verzorgd door een kindercentrum voor kinderen in de leeftijd dat ze naar het basisonderwijs kunnen gaan, waarbij opvang wordt geboden voor of na de dagelijkse schooltijd evenals gedurende vrije dagen of middagen en in schoolvakanties;
-geregistreerd kindercentrum: een in het landelijk register kinderopvang ingeschreven kindercentrum als bedoeld in artikel 1.46, tweede lid;
-kindercentrum: een voorziening waar kinderopvang plaatsvindt, anders dan gastouderopvang.
Artikel 1.50 lid 1 Wet kinderopvang
De houder van een kindercentrum organiseert de kinderopvang op zodanige wijze, voorziet het kindercentrum zowel kwalitatief, als kwantitatief zodanig van personeel en materieel, draagt zorg voor een zodanige verantwoordelijkheidstoedeling, en voert een zodanig pedagogisch beleid dat een en ander redelijkerwijs leidt tot verantwoorde kinderopvang. Ter uitvoering van de eerste zin besteedt de houder van het kindercentrum in ieder geval aantoonbaar aandacht aan (…).
Artikel 1.47b lid 3 Wet kinderopvang
Een kindercentrum, een gastouderbureau en een voorziening voor gastouderopvang worden in het landelijk register kinderopvang geregistreerd onder een uniek nummer.
Artikel 1.52 Wet kinderopvang
Kinderopvang geschiedt op basis van een schriftelijke overeenkomst tussen de houder van een kindercentrum of van een gastouderbureau en de ouder.
Artikel 1 Besluit kwaliteit kinderopvang
-basisgroep: vaste groep kinderen in de buitenschoolse opvang;
-dagopvang: kinderopvang, verzorgd door een kindercentrum voor kinderen tot de leeftijd waarop zij het basisonderwijs volgen;
-stamgroep: vaste groep kinderen in de dagopvang.
Artikel 1 Besluit landelijk register kinderopvang
-kinderopvangvoorziening: buitenschoolse opvang op een specifiek adres, dagopvang op een specifiek adres, een gastouderbureau of een voorziening voor gastouderopvang.

Aandachtspunten
– Een activiteit4 waar kinderen aan deelnemen, kan buiten het eigen kindercentrum georganiseerd worden, bijvoorbeeld op een kindercentrum gevestigd op een ander adres.
– Wanneer ouders overeenkomsten hebben voor opvang op meerdere kindercentra voor verschillende dagen, gaat het kind op verschillende dagen naar verschillende kindercentra. Het kind gaat daardoor dus naar meerdere groepen. De ouders hebben hiervoor gekozen.
– Wanneer de ouder met de houder in een aparte overeenkomst of met een addendum in de bestaande overeenkomst vastlegt dat de opvang van het kind gedurende schoolweken op geregistreerd kindercentrum A is en in de schoolvakanties op geregistreerd kindercentrum B, dan voldoet de houder aan de wet. Ook een addendum moet voldoen aan de voorwaarden die art. 11 lid 2 sub f Regeling Wet kinderopvang stelt.

Graag jullie advies en bedankt voor het meedenken!

Met vriendelijke groet,

Erika Vink
Toezichthouder Wet kinderopvang
GGD IJsselland
M 0625364234
E e.vink@ggdijsselland.nl
Aanwezig op: ma – di – wo. ocht. – do
[cid:image001.png@01D9D6A4.40757380]
Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle | Postbus 1453, 8001 BL Zwolle
T 038 – 428 14 28 | E info@ggdijsselland.nl | I www.ggdijsselland.nl

Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.

Antwoorden

Renate

08-25-202311:32 am

Hallo Erika,

Zojuist heb ik je proberen te bellen n.a.v. je vraag.

Ik kan uit het gegeven toestemmingsformulier niet opmaken wat het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst is. Het lijkt door de geselecteerde leeftijden meer op een blanco toestemmingsverklaring voor de gehele BSO-periode, maar ik beschik niet over alle informatie van het formulier.

Ik vroeg mij af waarin je twijfel precies zit. Kun je dat aangeven?

Met vriendelijke groet,

Renate van Lith

Helpdesk kinderopvang

Mobiel: 06-81343811

Email: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl (http://helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl)

Twitter : @GGDGHORNL (https://twitter.com/GGDGHORNL)

> Van: Erika Vink
>Datum: 24/08/2023 16:03
>Aan: ‘Helpdesk Kinderopvang’
>Onderwerp: vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties
> Hoi Collega,
>
>
>
>Ik heb een vraag m.b.t. een organisatie met meerdere BSOâs. Tijdens de vakantie of margedagen kan het zijn dat de kinderen worden opgevangen op een andere locatie. Zie bijlage het toestemmingsformulier waarmee de ouders hiervoor toestemming geven. Graag wil ik met jullie overleggen of dit voldoende is.
>
>
>
>Dit mede i.v.m. de onderstaande informatie uit de denklijn âOpvang van kinderen buiten het eigen kindercentrum:
>
>Kan een houder kinderen opvangen in een groep op een ander geregistreerd kindercentrum dan het kindercentrum waar zij normaal gesproken worden opgevangen?
>
>
>
>Antwoord Dat is mogelijk wanneer dit schriftelijk in de plaatsingsovereenkomst tussen de ouder en de houder van het kindercentrum is opgenomen. Het betreft de situatie dat een kind wordt opgevangen op meerdere kindercentra met elk hun eigen beleid, beroepskrachten en groepen.
>
>
>
>Toelichting
>
>- Elk kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang is afzonderlijk in het LRK geregistreerd.
>
>- Ouders hebben een overeenkomst met de houder voor opvang van hun kind bij een specifiek kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang.
>
>- De houder heeft de plicht tot het bieden van verantwoorde kinderopvang. Dit is in het Besluit kwaliteit kinderopvang uitgewerkt op het niveau van het geregistreerde kindercentrum.
>
>- Op grond van artikel 11 lid 2 onder f Regeling Wet kinderopvang bevat een overeenkomst in ieder geval: de soort kinderopvang waarop de overeenkomst betrekking heeft, de voor die kinderopvang te betalen prijs per uur, naam, geboortedatum en adres van het kind, het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst.
>
>
>
>Regelgeving
>
>Art 1.1 lid 1 Wet kinderopvang
>
>-buitenschoolse opvang: kinderopvang verzorgd door een kindercentrum voor kinderen in de leeftijd dat ze naar het basisonderwijs kunnen gaan, waarbij opvang wordt geboden voor of na de dagelijkse schooltijd evenals gedurende vrije dagen of middagen en in schoolvakanties;
>
>-geregistreerd kindercentrum: een in het landelijk register kinderopvang ingeschreven kindercentrum als bedoeld in artikel 1.46, tweede lid;
>
>-kindercentrum: een voorziening waar kinderopvang plaatsvindt, anders dan gastouderopvang.
>
>Artikel 1.50 lid 1 Wet kinderopvang
>
>De houder van een kindercentrum organiseert de kinderopvang op zodanige wijze, voorziet het kindercentrum zowel kwalitatief, als kwantitatief zodanig van personeel en materieel, draagt zorg voor een zodanige verantwoordelijkheidstoedeling, en voert een zodanig pedagogisch beleid dat een en ander redelijkerwijs leidt tot verantwoorde kinderopvang. Ter uitvoering van de eerste zin besteedt de houder van het kindercentrum in ieder geval aantoonbaar aandacht aan (…).
>
>Artikel 1.47b lid 3 Wet kinderopvang
>
>Een kindercentrum, een gastouderbureau en een voorziening voor gastouderopvang worden in het landelijk register kinderopvang geregistreerd onder een uniek nummer.
>
>Artikel 1.52 Wet kinderopvang
>
>Kinderopvang geschiedt op basis van een schriftelijke overeenkomst tussen de houder van een kindercentrum of van een gastouderbureau en de ouder.
>
>Artikel 1 Besluit kwaliteit kinderopvang
>
>-basisgroep: vaste groep kinderen in de buitenschoolse opvang;
>
>-dagopvang: kinderopvang, verzorgd door een kindercentrum voor kinderen tot de leeftijd waarop zij het basisonderwijs volgen;
>
>-stamgroep: vaste groep kinderen in de dagopvang.
>
>Artikel 1 Besluit landelijk register kinderopvang
>
>-kinderopvangvoorziening: buitenschoolse opvang op een specifiek adres, dagopvang op een specifiek adres, een gastouderbureau of een voorziening voor gastouderopvang.
>
>
>
>Aandachtspunten
>
>- Een activiteit4 waar kinderen aan deelnemen, kan buiten het eigen kindercentrum georganiseerd worden, bijvoorbeeld op een kindercentrum gevestigd op een ander adres.
>
>- Wanneer ouders overeenkomsten hebben voor opvang op meerdere kindercentra voor verschillende dagen, gaat het kind op verschillende dagen naar verschillende kindercentra. Het kind gaat daardoor dus naar meerdere groepen. De ouders hebben hiervoor gekozen.
>
>- Wanneer de ouder met de houder in een aparte overeenkomst of met een addendum in de bestaande overeenkomst vastlegt dat de opvang van het kind gedurende schoolweken op geregistreerd kindercentrum A is en in de schoolvakanties op geregistreerd kindercentrum B, dan voldoet de houder aan de wet. Ook een addendum moet voldoen aan de voorwaarden die art. 11 lid 2 sub f Regeling Wet kinderopvang stelt.
>
>
>
>Graag jullie advies en bedankt voor het meedenken!
>
>
>
>Met vriendelijke groet,
>
>
>
>Erika Vink
>
>Toezichthouder Wet kinderopvang
>
>GGD IJsselland
>
>M 0625364234
>
>E e.vink@ggdijsselland.nl
>
>Aanwezig op: ma – di â wo. ocht. – do
>
>Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle | Postbus 1453, 8001 BL Zwolle
>
>T 038 â 428 14 28 | E info@ggdijsselland.nl (mailto:info@ggdijsselland.nl) | I www.ggdijsselland.nl (http://www.ggdijsselland.nl/)
>
>
>
>
>
>Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.
>
>

Renate

08-28-20231:27 pm

Met vriendelijke groet,

Renate van Lith

Helpdesk kinderopvang

Mobiel: 06-81343811

Email: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl (http://helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl)

Twitter : @GGDGHORNL (https://twitter.com/GGDGHORNL)

> Van: Renate
>Datum: 2023-08-25 11:49:32
>Aan: “Vink Erika”
>Onderwerp: vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties
> Hallo Erika,
>
>Zojuist heb ik je proberen te bellen n.a.v. je vraag.
>
>Ik kan uit het gegeven toestemmingsformulier niet opmaken wat het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst is. Het lijkt door de geselecteerde leeftijden meer op een blanco toestemmingsverklaring voor de gehele BSO-periode, maar ik beschik niet over alle informatie van het formulier.
>
>Ik vroeg mij af waarin je twijfel precies zit. Kun je dat aangeven?
>
>
>
>Met vriendelijke groet,
>
>Renate van Lith
>
>
>Helpdesk kinderopvang
>
>
>Mobiel: 06-81343811
>
>Email: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl (http://helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl)
>
>
>
>Twitter : @GGDGHORNL (https://twitter.com/GGDGHORNL)
>
>>> Van: Erika Vink
>>Datum: 24/08/2023 16:03
>>Aan: ‘Helpdesk Kinderopvang’
>>Onderwerp: vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties
>> Hoi Collega,
>>
>>
>>
>>Ik heb een vraag m.b.t. een organisatie met meerdere BSOâs. Tijdens de vakantie of margedagen kan het zijn dat de kinderen worden opgevangen op een andere locatie. Zie bijlage het toestemmingsformulier waarmee de ouders hiervoor toestemming geven. Graag wil ik met jullie overleggen of dit voldoende is.
>>
>>
>>
>>Dit mede i.v.m. de onderstaande informatie uit de denklijn âOpvang van kinderen buiten het eigen kindercentrum:
>>
>>Kan een houder kinderen opvangen in een groep op een ander geregistreerd kindercentrum dan het kindercentrum waar zij normaal gesproken worden opgevangen?
>>
>>
>>
>>Antwoord Dat is mogelijk wanneer dit schriftelijk in de plaatsingsovereenkomst tussen de ouder en de houder van het kindercentrum is opgenomen. Het betreft de situatie dat een kind wordt opgevangen op meerdere kindercentra met elk hun eigen beleid, beroepskrachten en groepen.
>>
>>
>>
>>Toelichting
>>
>>- Elk kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang is afzonderlijk in het LRK geregistreerd.
>>
>>- Ouders hebben een overeenkomst met de houder voor opvang van hun kind bij een specifiek kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang.
>>
>>- De houder heeft de plicht tot het bieden van verantwoorde kinderopvang. Dit is in het Besluit kwaliteit kinderopvang uitgewerkt op het niveau van het geregistreerde kindercentrum.
>>
>>- Op grond van artikel 11 lid 2 onder f Regeling Wet kinderopvang bevat een overeenkomst in ieder geval: de soort kinderopvang waarop de overeenkomst betrekking heeft, de voor die kinderopvang te betalen prijs per uur, naam, geboortedatum en adres van het kind, het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst.
>>
>>
>>
>>Regelgeving
>>
>>Art 1.1 lid 1 Wet kinderopvang
>>
>>-buitenschoolse opvang: kinderopvang verzorgd door een kindercentrum voor kinderen in de leeftijd dat ze naar het basisonderwijs kunnen gaan, waarbij opvang wordt geboden voor of na de dagelijkse schooltijd evenals gedurende vrije dagen of middagen en in schoolvakanties;
>>
>>-geregistreerd kindercentrum: een in het landelijk register kinderopvang ingeschreven kindercentrum als bedoeld in artikel 1.46, tweede lid;
>>
>>-kindercentrum: een voorziening waar kinderopvang plaatsvindt, anders dan gastouderopvang.
>>
>>Artikel 1.50 lid 1 Wet kinderopvang
>>
>>De houder van een kindercentrum organiseert de kinderopvang op zodanige wijze, voorziet het kindercentrum zowel kwalitatief, als kwantitatief zodanig van personeel en materieel, draagt zorg voor een zodanige verantwoordelijkheidstoedeling, en voert een zodanig pedagogisch beleid dat een en ander redelijkerwijs leidt tot verantwoorde kinderopvang. Ter uitvoering van de eerste zin besteedt de houder van het kindercentrum in ieder geval aantoonbaar aandacht aan (…).
>>
>>Artikel 1.47b lid 3 Wet kinderopvang
>>
>>Een kindercentrum, een gastouderbureau en een voorziening voor gastouderopvang worden in het landelijk register kinderopvang geregistreerd onder een uniek nummer.
>>
>>Artikel 1.52 Wet kinderopvang
>>
>>Kinderopvang geschiedt op basis van een schriftelijke overeenkomst tussen de houder van een kindercentrum of van een gastouderbureau en de ouder.
>>
>>Artikel 1 Besluit kwaliteit kinderopvang
>>
>>-basisgroep: vaste groep kinderen in de buitenschoolse opvang;
>>
>>-dagopvang: kinderopvang, verzorgd door een kindercentrum voor kinderen tot de leeftijd waarop zij het basisonderwijs volgen;
>>
>>-stamgroep: vaste groep kinderen in de dagopvang.
>>
>>Artikel 1 Besluit landelijk register kinderopvang
>>
>>-kinderopvangvoorziening: buitenschoolse opvang op een specifiek adres, dagopvang op een specifiek adres, een gastouderbureau of een voorziening voor gastouderopvang.
>>
>>
>>
>>Aandachtspunten
>>
>>- Een activiteit4 waar kinderen aan deelnemen, kan buiten het eigen kindercentrum georganiseerd worden, bijvoorbeeld op een kindercentrum gevestigd op een ander adres.
>>
>>- Wanneer ouders overeenkomsten hebben voor opvang op meerdere kindercentra voor verschillende dagen, gaat het kind op verschillende dagen naar verschillende kindercentra. Het kind gaat daardoor dus naar meerdere groepen. De ouders hebben hiervoor gekozen.
>>
>>- Wanneer de ouder met de houder in een aparte overeenkomst of met een addendum in de bestaande overeenkomst vastlegt dat de opvang van het kind gedurende schoolweken op geregistreerd kindercentrum A is en in de schoolvakanties op geregistreerd kindercentrum B, dan voldoet de houder aan de wet. Ook een addendum moet voldoen aan de voorwaarden die art. 11 lid 2 sub f Regeling Wet kinderopvang stelt.
>>
>>
>>
>>Graag jullie advies en bedankt voor het meedenken!
>>
>>
>>
>>Met vriendelijke groet,
>>
>>
>>
>>Erika Vink
>>
>>Toezichthouder Wet kinderopvang
>>
>>GGD IJsselland
>>
>>M 0625364234
>>
>>E e.vink@ggdijsselland.nl
>>
>>Aanwezig op: ma – di â wo. ocht. – do
>>
>>Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle | Postbus 1453, 8001 BL Zwolle
>>
>>T 038 â 428 14 28 | E info@ggdijsselland.nl (mailto:info@ggdijsselland.nl) | I www.ggdijsselland.nl (http://www.ggdijsselland.nl/)
>>
>>
>>
>>
>>
>>Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.
>>
>>
> Van: Erika Vink
>Datum: 24/08/2023 16:03
>Aan: ‘Helpdesk Kinderopvang’
>Onderwerp: vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties
> Hoi Collega,
>
>
>
>Ik heb een vraag m.b.t. een organisatie met meerdere BSOâs. Tijdens de vakantie of margedagen kan het zijn dat de kinderen worden opgevangen op een andere locatie. Zie bijlage het toestemmingsformulier waarmee de ouders hiervoor toestemming geven. Graag wil ik met jullie overleggen of dit voldoende is.
>
>
>
>Dit mede i.v.m. de onderstaande informatie uit de denklijn âOpvang van kinderen buiten het eigen kindercentrum:
>
>Kan een houder kinderen opvangen in een groep op een ander geregistreerd kindercentrum dan het kindercentrum waar zij normaal gesproken worden opgevangen?
>
>
>
>Antwoord Dat is mogelijk wanneer dit schriftelijk in de plaatsingsovereenkomst tussen de ouder en de houder van het kindercentrum is opgenomen. Het betreft de situatie dat een kind wordt opgevangen op meerdere kindercentra met elk hun eigen beleid, beroepskrachten en groepen.
>
>
>
>Toelichting
>
>- Elk kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang is afzonderlijk in het LRK geregistreerd.
>
>- Ouders hebben een overeenkomst met de houder voor opvang van hun kind bij een specifiek kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang.
>
>- De houder heeft de plicht tot het bieden van verantwoorde kinderopvang. Dit is in het Besluit kwaliteit kinderopvang uitgewerkt op het niveau van het geregistreerde kindercentrum.
>
>- Op grond van artikel 11 lid 2 onder f Regeling Wet kinderopvang bevat een overeenkomst in ieder geval: de soort kinderopvang waarop de overeenkomst betrekking heeft, de voor die kinderopvang te betalen prijs per uur, naam, geboortedatum en adres van het kind, het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst.
>
>
>
>Regelgeving
>
>Art 1.1 lid 1 Wet kinderopvang
>
>-buitenschoolse opvang: kinderopvang verzorgd door een kindercentrum voor kinderen in de leeftijd dat ze naar het basisonderwijs kunnen gaan, waarbij opvang wordt geboden voor of na de dagelijkse schooltijd evenals gedurende vrije dagen of middagen en in schoolvakanties;
>
>-geregistreerd kindercentrum: een in het landelijk register kinderopvang ingeschreven kindercentrum als bedoeld in artikel 1.46, tweede lid;
>
>-kindercentrum: een voorziening waar kinderopvang plaatsvindt, anders dan gastouderopvang.
>
>Artikel 1.50 lid 1 Wet kinderopvang
>
>De houder van een kindercentrum organiseert de kinderopvang op zodanige wijze, voorziet het kindercentrum zowel kwalitatief, als kwantitatief zodanig van personeel en materieel, draagt zorg voor een zodanige verantwoordelijkheidstoedeling, en voert een zodanig pedagogisch beleid dat een en ander redelijkerwijs leidt tot verantwoorde kinderopvang. Ter uitvoering van de eerste zin besteedt de houder van het kindercentrum in ieder geval aantoonbaar aandacht aan (…).
>
>Artikel 1.47b lid 3 Wet kinderopvang
>
>Een kindercentrum, een gastouderbureau en een voorziening voor gastouderopvang worden in het landelijk register kinderopvang geregistreerd onder een uniek nummer.
>
>Artikel 1.52 Wet kinderopvang
>
>Kinderopvang geschiedt op basis van een schriftelijke overeenkomst tussen de houder van een kindercentrum of van een gastouderbureau en de ouder.
>
>Artikel 1 Besluit kwaliteit kinderopvang
>
>-basisgroep: vaste groep kinderen in de buitenschoolse opvang;
>
>-dagopvang: kinderopvang, verzorgd door een kindercentrum voor kinderen tot de leeftijd waarop zij het basisonderwijs volgen;
>
>-stamgroep: vaste groep kinderen in de dagopvang.
>
>Artikel 1 Besluit landelijk register kinderopvang
>
>-kinderopvangvoorziening: buitenschoolse opvang op een specifiek adres, dagopvang op een specifiek adres, een gastouderbureau of een voorziening voor gastouderopvang.
>
>
>
>Aandachtspunten
>
>- Een activiteit4 waar kinderen aan deelnemen, kan buiten het eigen kindercentrum georganiseerd worden, bijvoorbeeld op een kindercentrum gevestigd op een ander adres.
>
>- Wanneer ouders overeenkomsten hebben voor opvang op meerdere kindercentra voor verschillende dagen, gaat het kind op verschillende dagen naar verschillende kindercentra. Het kind gaat daardoor dus naar meerdere groepen. De ouders hebben hiervoor gekozen.
>
>- Wanneer de ouder met de houder in een aparte overeenkomst of met een addendum in de bestaande overeenkomst vastlegt dat de opvang van het kind gedurende schoolweken op geregistreerd kindercentrum A is en in de schoolvakanties op geregistreerd kindercentrum B, dan voldoet de houder aan de wet. Ook een addendum moet voldoen aan de voorwaarden die art. 11 lid 2 sub f Regeling Wet kinderopvang stelt.
>
>
>
>Graag jullie advies en bedankt voor het meedenken!
>
>
>
>Met vriendelijke groet,
>
>
>
>Erika Vink
>
>Toezichthouder Wet kinderopvang
>
>GGD IJsselland
>
>M 0625364234
>
>E e.vink@ggdijsselland.nl
>
>Aanwezig op: ma – di â wo. ocht. – do
>
>Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle | Postbus 1453, 8001 BL Zwolle
>
>T 038 â 428 14 28 | E info@ggdijsselland.nl (mailto:info@ggdijsselland.nl) | I www.ggdijsselland.nl (http://www.ggdijsselland.nl/)
>
>
>
>
>
>Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.
>
>

Erika Vink

08-28-20232:27 pm

Hallo Renata,

N.a.v. ons telefoongesprek hierbij de andere print screen wat ik heb ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Erika Vink
Toezichthouder Wet kinderopvang
GGD IJsselland
M 0625364234
E e.vink@ggdijsselland.nl
Aanwezig op: ma – di – wo. ocht. – do
[cid:image001.png@01D9D9BD.2CEDAB40]
Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle | Postbus 1453, 8001 BL Zwolle
T 038 – 428 14 28 | E info@ggdijsselland.nl | I www.ggdijsselland.nl

Van: Helpdesk Kinderopvang
Verzonden: vrijdag 25 augustus 2023 11:50
Aan: Erika Vink
Onderwerp: (Referentienummer:165150) vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties

Hallo Erika,

Zojuist heb ik je proberen te bellen n.a.v. je vraag.

Ik kan uit het gegeven toestemmingsformulier niet opmaken wat het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst is. Het lijkt door de geselecteerde leeftijden meer op een blanco toestemmingsverklaring voor de gehele BSO-periode, maar ik beschik niet over alle informatie van het formulier.

Ik vroeg mij af waarin je twijfel precies zit. Kun je dat aangeven?

Met vriendelijke groet,

Renate van Lith

Helpdesk kinderopvang

[cid:image002.png@01D9D9BD.2CEDAB40]

Mobiel: 06-81343811

Email: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl

Twitter : @GGDGHORNL

Van: Erika Vink >
Datum: 24/08/2023 16:03
Aan: ‘Helpdesk Kinderopvang’ >
Onderwerp: vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties

Hoi Collega,

Ik heb een vraag m.b.t. een organisatie met meerdere BSO’s. Tijdens de vakantie of margedagen kan het zijn dat de kinderen worden opgevangen op een andere locatie. Zie bijlage het toestemmingsformulier waarmee de ouders hiervoor toestemming geven. Graag wil ik met jullie overleggen of dit voldoende is.

Dit mede i.v.m. de onderstaande informatie uit de denklijn ‘Opvang van kinderen buiten het eigen kindercentrum:
Kan een houder kinderen opvangen in een groep op een ander geregistreerd kindercentrum dan het kindercentrum waar zij normaal gesproken worden opgevangen?

Antwoord Dat is mogelijk wanneer dit schriftelijk in de plaatsingsovereenkomst tussen de ouder en de houder van het kindercentrum is opgenomen. Het betreft de situatie dat een kind wordt opgevangen op meerdere kindercentra met elk hun eigen beleid, beroepskrachten en groepen.

Toelichting
– Elk kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang is afzonderlijk in het LRK geregistreerd.
– Ouders hebben een overeenkomst met de houder voor opvang van hun kind bij een specifiek kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang.
– De houder heeft de plicht tot het bieden van verantwoorde kinderopvang. Dit is in het Besluit kwaliteit kinderopvang uitgewerkt op het niveau van het geregistreerde kindercentrum.
– Op grond van artikel 11 lid 2 onder f Regeling Wet kinderopvang bevat een overeenkomst in ieder geval: de soort kinderopvang waarop de overeenkomst betrekking heeft, de voor die kinderopvang te betalen prijs per uur, naam, geboortedatum en adres van het kind, het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst.

Regelgeving
Art 1.1 lid 1 Wet kinderopvang
-buitenschoolse opvang: kinderopvang verzorgd door een kindercentrum voor kinderen in de leeftijd dat ze naar het basisonderwijs kunnen gaan, waarbij opvang wordt geboden voor of na de dagelijkse schooltijd evenals gedurende vrije dagen of middagen en in schoolvakanties;
-geregistreerd kindercentrum: een in het landelijk register kinderopvang ingeschreven kindercentrum als bedoeld in artikel 1.46, tweede lid;
-kindercentrum: een voorziening waar kinderopvang plaatsvindt, anders dan gastouderopvang.
Artikel 1.50 lid 1 Wet kinderopvang
De houder van een kindercentrum organiseert de kinderopvang op zodanige wijze, voorziet het kindercentrum zowel kwalitatief, als kwantitatief zodanig van personeel en materieel, draagt zorg voor een zodanige verantwoordelijkheidstoedeling, en voert een zodanig pedagogisch beleid dat een en ander redelijkerwijs leidt tot verantwoorde kinderopvang. Ter uitvoering van de eerste zin besteedt de houder van het kindercentrum in ieder geval aantoonbaar aandacht aan (…).
Artikel 1.47b lid 3 Wet kinderopvang
Een kindercentrum, een gastouderbureau en een voorziening voor gastouderopvang worden in het landelijk register kinderopvang geregistreerd onder een uniek nummer.
Artikel 1.52 Wet kinderopvang
Kinderopvang geschiedt op basis van een schriftelijke overeenkomst tussen de houder van een kindercentrum of van een gastouderbureau en de ouder.
Artikel 1 Besluit kwaliteit kinderopvang
-basisgroep: vaste groep kinderen in de buitenschoolse opvang;
-dagopvang: kinderopvang, verzorgd door een kindercentrum voor kinderen tot de leeftijd waarop zij het basisonderwijs volgen;
-stamgroep: vaste groep kinderen in de dagopvang.
Artikel 1 Besluit landelijk register kinderopvang
-kinderopvangvoorziening: buitenschoolse opvang op een specifiek adres, dagopvang op een specifiek adres, een gastouderbureau of een voorziening voor gastouderopvang.

Aandachtspunten
– Een activiteit4 waar kinderen aan deelnemen, kan buiten het eigen kindercentrum georganiseerd worden, bijvoorbeeld op een kindercentrum gevestigd op een ander adres.
– Wanneer ouders overeenkomsten hebben voor opvang op meerdere kindercentra voor verschillende dagen, gaat het kind op verschillende dagen naar verschillende kindercentra. Het kind gaat daardoor dus naar meerdere groepen. De ouders hebben hiervoor gekozen.
– Wanneer de ouder met de houder in een aparte overeenkomst of met een addendum in de bestaande overeenkomst vastlegt dat de opvang van het kind gedurende schoolweken op geregistreerd kindercentrum A is en in de schoolvakanties op geregistreerd kindercentrum B, dan voldoet de houder aan de wet. Ook een addendum moet voldoen aan de voorwaarden die art. 11 lid 2 sub f Regeling Wet kinderopvang stelt.

Graag jullie advies en bedankt voor het meedenken!

Met vriendelijke groet,

Erika Vink
Toezichthouder Wet kinderopvang
GGD IJsselland
M 0625364234
E e.vink@ggdijsselland.nl
Aanwezig op: ma – di – wo. ocht. – do
[cid:image001.png@01D9D9BD.2CEDAB40]
Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle | Postbus 1453, 8001 BL Zwolle
T 038 – 428 14 28 | E info@ggdijsselland.nl | I www.ggdijsselland.nl

Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.

Renate

08-28-20232:20 pm

Meenemen als tweede vraag van Erika:

Is er ergens terug te vinden of een tap in een sportkantine bedekt moet zijn of niet? En hoe zit dat met reclame voor alcohol?

Edith

09-07-20234:58 pm

Beste Erika,

Om te bepalen of het toestemmingsformulier volstaat verwijs ik je graag naar de FAQ Welke aandachtspunten zijn er bij schriftelijke toestemming voor opvang in een tweede stam- of basisgroep? Het ziet er naar uit dat in dit geval het formulier niet voldoende specifiek is. Denk aan het duiden van de specifieke periodes waarop het kind op de andere specifieke groep of locatie wordt opgevangen. Dit toestemmingsformulier is zodanig breed ingevuld dat het niet duidelijk is wanneer het kind exact op de andere groep wordt opgevangen, want het mag bij âmeer aanmeldingenâ, âbij activiteitenâ, in âvakantiesâ, enz. Maar om welke activiteiten en vakanties gaat het dan? En wanneer komt het voor dat er meer aanmeldingen zouden zijn? Voor een ouder moet het duidelijk zijn wanneer, en tot wanneer, het kind op een andere groep wordt opgevangen. Dan kan zij eventuele toestemming bijvoorbeeld ook intrekken.

Los van bovenstaande kan ik me voorstellen dat het vragen oproept, als de houder aangeeft dat opvangen in een andere groep ook mogelijk is bij meer aanmeldingen. De toezichthouder kan deze werkwijze eventueel vergelijken met wat de houder in het pedagogisch beleid heeft opgenomen. Ook kan de toezichthouder aan de houder en/of beroepskrachten hier vragen over stellen en zo meer zicht krijgen op de werkwijze in de praktijk. Hoe draagt de houder zorg voor stabiliteit op de groepen? Op welke wijze stelt de houder groepen samen? En op welke wijze wordt de emotionele veiligheid daarbij geborgd? Uiteindelijk moet de houder een verantwoord beleid voeren om verantwoorde kinderopvang te kunnen bieden.

Ook zouden we terugkomen op de vraag of een tap in een sportkantine bedekt moet zijn of niet, en hoe het zit met reclame voor alcohol. Als de locatie al is geopend (en er eerder dus toestemming is verleend voor registratie van de locatie) kan ik mij voorstellen dat het beleid van de houder eventuele aanwezige risicoâs zo veel mogelijk uitsluit/of opneemt in de RI-veiligheid en gezondheid. Meer informatie over een BSO in een sportkantine kun je vinden in de FAQ Mag de houder een sporthal of sportkantine gebruiken als binnenspeelruimte voor een BSO?

Ik hoop dat je hier verder mee kunt.

Vriendelijke groet,

Edith Koot

Helpdesk kinderopvang

> Van: Erika Vink
>Datum: 28/08/2023 14:39
>Aan: ‘Helpdesk Kinderopvang’
>Onderwerp: RE: (Referentienummer:165150) vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties
> Hallo Renata,
>
>
>
>N.a.v. ons telefoongesprek hierbij de andere print screen wat ik heb ontvangen.
>
>
>
>Met vriendelijke groet,
>
>
>
>Erika Vink
>
>Toezichthouder Wet kinderopvang
>
>GGD IJsselland
>
>M 0625364234
>
>E e.vink@ggdijsselland.nl (mailto:e.vink@ggdijsselland.nl)
>
>Aanwezig op: ma – di â wo. ocht. – do
>
>Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle | Postbus 1453, 8001 BL Zwolle
>
>T 038 â 428 14 28 | E info@ggdijsselland.nl (mailto:info@ggdijsselland.nl) | I www.ggdijsselland.nl (http://www.ggdijsselland.nl/)
>
>
>
>
>
>
>
>Van: Helpdesk Kinderopvang
>Verzonden: vrijdag 25 augustus 2023 11:50
>Aan: Erika Vink
>Onderwerp: (Referentienummer:165150) vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties
>
>
>
>Hallo Erika,
>
>Zojuist heb ik je proberen te bellen n.a.v. je vraag.
>
>Ik kan uit het gegeven toestemmingsformulier niet opmaken wat het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst is. Het lijkt door de geselecteerde leeftijden meer op een blanco toestemmingsverklaring voor de gehele BSO-periode, maar ik beschik niet over alle informatie van het formulier.
>
>Ik vroeg mij af waarin je twijfel precies zit. Kun je dat aangeven?
>
>
>
>Met vriendelijke groet,
>
>Renate van Lith
>
>
>Helpdesk kinderopvang
>
>
>Mobiel: 06-81343811
>
>Email: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl (http://helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl)
>
>
>
>Twitter : @GGDGHORNL (https://twitter.com/GGDGHORNL)
>
>>>
>>
>>Van: Erika Vink < e.vink@ggdijsselland.nl (mailto:e.vink@ggdijsselland.nl)>
>>Datum: 24/08/2023 16:03
>>Aan: ‘Helpdesk Kinderopvang’ < helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl (mailto:helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl)>
>>Onderwerp: vraag m.b.t. opvang op 2 BSO’s locaties
>>
>>
>>Hoi Collega,
>>
>>
>>
>>Ik heb een vraag m.b.t. een organisatie met meerdere BSOâs. Tijdens de vakantie of margedagen kan het zijn dat de kinderen worden opgevangen op een andere locatie. Zie bijlage het toestemmingsformulier waarmee de ouders hiervoor toestemming geven. Graag wil ik met jullie overleggen of dit voldoende is.
>>
>>
>>
>>Dit mede i.v.m. de onderstaande informatie uit de denklijn âOpvang van kinderen buiten het eigen kindercentrum:
>>
>>Kan een houder kinderen opvangen in een groep op een ander geregistreerd kindercentrum dan het kindercentrum waar zij normaal gesproken worden opgevangen?
>>
>>
>>
>>Antwoord Dat is mogelijk wanneer dit schriftelijk in de plaatsingsovereenkomst tussen de ouder en de houder van het kindercentrum is opgenomen. Het betreft de situatie dat een kind wordt opgevangen op meerdere kindercentra met elk hun eigen beleid, beroepskrachten en groepen.
>>
>>
>>
>>Toelichting
>>
>>- Elk kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang is afzonderlijk in het LRK geregistreerd.
>>
>>- Ouders hebben een overeenkomst met de houder voor opvang van hun kind bij een specifiek kindercentrum voor dagopvang of buitenschoolse opvang.
>>
>>- De houder heeft de plicht tot het bieden van verantwoorde kinderopvang. Dit is in het Besluit kwaliteit kinderopvang uitgewerkt op het niveau van het geregistreerde kindercentrum.
>>
>>- Op grond van artikel 11 lid 2 onder f Regeling Wet kinderopvang bevat een overeenkomst in ieder geval: de soort kinderopvang waarop de overeenkomst betrekking heeft, de voor die kinderopvang te betalen prijs per uur, naam, geboortedatum en adres van het kind, het aantal uren kinderopvang per jaar en de duur van de overeenkomst.
>>
>>
>>
>>Regelgeving
>>
>>Art 1.1 lid 1 Wet kinderopvang
>>
>>-buitenschoolse opvang: kinderopvang verzorgd door een kindercentrum voor kinderen in de leeftijd dat ze naar het basisonderwijs kunnen gaan, waarbij opvang wordt geboden voor of na de dagelijkse schooltijd evenals gedurende vrije dagen of middagen en in schoolvakanties;
>>
>>-geregistreerd kindercentrum: een in het landelijk register kinderopvang ingeschreven kindercentrum als bedoeld in artikel 1.46, tweede lid;
>>
>>-kindercentrum: een voorziening waar kinderopvang plaatsvindt, anders dan gastouderopvang.
>>
>>Artikel 1.50 lid 1 Wet kinderopvang
>>
>>De houder van een kindercentrum organiseert de kinderopvang op zodanige wijze, voorziet het kindercentrum zowel kwalitatief, als kwantitatief zodanig van personeel en materieel, draagt zorg voor een zodanige verantwoordelijkheidstoedeling, en voert een zodanig pedagogisch beleid dat een en ander redelijkerwijs leidt tot verantwoorde kinderopvang. Ter uitvoering van de eerste zin besteedt de houder van het kindercentrum in ieder geval aantoonbaar aandacht aan (…).
>>
>>Artikel 1.47b lid 3 Wet kinderopvang
>>
>>Een kindercentrum, een gastouderbureau en een voorziening voor gastouderopvang worden in het landelijk register kinderopvang geregistreerd onder een uniek nummer.
>>
>>Artikel 1.52 Wet kinderopvang
>>
>>Kinderopvang geschiedt op basis van een schriftelijke overeenkomst tussen de houder van een kindercentrum of van een gastouderbureau en de ouder.
>>
>>Artikel 1 Besluit kwaliteit kinderopvang
>>
>>-basisgroep: vaste groep kinderen in de buitenschoolse opvang;
>>
>>-dagopvang: kinderopvang, verzorgd door een kindercentrum voor kinderen tot de leeftijd waarop zij het basisonderwijs volgen;
>>
>>-stamgroep: vaste groep kinderen in de dagopvang.
>>
>>Artikel 1 Besluit landelijk register kinderopvang
>>
>>-kinderopvangvoorziening: buitenschoolse opvang op een specifiek adres, dagopvang op een specifiek adres, een gastouderbureau of een voorziening voor gastouderopvang.
>>
>>
>>
>>Aandachtspunten
>>
>>- Een activiteit4 waar kinderen aan deelnemen, kan buiten het eigen kindercentrum georganiseerd worden, bijvoorbeeld op een kindercentrum gevestigd op een ander adres.
>>
>>- Wanneer ouders overeenkomsten hebben voor opvang op meerdere kindercentra voor verschillende dagen, gaat het kind op verschillende dagen naar verschillende kindercentra. Het kind gaat daardoor dus naar meerdere groepen. De ouders hebben hiervoor gekozen.
>>
>>- Wanneer de ouder met de houder in een aparte overeenkomst of met een addendum in de bestaande overeenkomst vastlegt dat de opvang van het kind gedurende schoolweken op geregistreerd kindercentrum A is en in de schoolvakanties op geregistreerd kindercentrum B, dan voldoet de houder aan de wet. Ook een addendum moet voldoen aan de voorwaarden die art. 11 lid 2 sub f Regeling Wet kinderopvang stelt.
>>
>>
>>
>>Graag jullie advies en bedankt voor het meedenken!
>>
>>
>>
>>Met vriendelijke groet,
>>
>>
>>
>>Erika Vink
>>
>>Toezichthouder Wet kinderopvang
>>
>>GGD IJsselland
>>
>>M 0625364234
>>
>>E e.vink@ggdijsselland.nl (mailto:e.vink@ggdijsselland.nl)
>>
>>Aanwezig op: ma – di â wo. ocht. – do
>>
>>Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle | Postbus 1453, 8001 BL Zwolle
>>
>>T 038 â 428 14 28 | E info@ggdijsselland.nl (mailto:info@ggdijsselland.nl) | I www.ggdijsselland.nl (http://www.ggdijsselland.nl/)
>>
>>
>>
>>
>>
>>Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.
>>
>>
>

Edith

09-07-20234:06 pm

NPS script

09-14-202311:59 am

NPS script

09-14-202311:29 am