Beste collega’s,
Naar aanleiding van een inspectie heb ik de volgende vraag over de oudercommissie bij een combinatiegroep:
De betreffende locatie is begonnen als een combinatiegroep en is inmiddels uitgebreid met een tweede groep (0-4 jaar). Het huidige kindaantal op het KDV is 59 en op de BSO is dat 32. Een houder moet voor elk (op LRK-nummer geregistreerd) kindercentrum een oudercommissie instellen als er meer dan 50 geplaatste kinderen zijn. Mijn vraag is hoe dit onderdeel in het geval van een combinatiegroep moet worden beoordeeld? Hier zijn er twee LRK-registraties: één voor het KDV en één voor de BSO, maar in de praktijk is er geen sprake van een aparte BSO en van een apart inspectierapport voor de BSO.
Moet je dus om de verplichting van het instellen van een oudercommissie in bovenstaande casus te kunnen beoordelen, het aantal kindplaatsen van het KDV (59) en van de BSO (32) separaat beoordelen (dan zit alleen het KDV boven de 50) of dien je bij een combinatiegroep uit te gaan van het totaal van KDV en BSO (59+32) om deze verplichting te berekenen?
Maar interessant wordt het als het aantal kinderen op het kinderdagverblijf daalt tot onder de 50, het aantal kinderen op de buitenschoolse opvang ook onder de 50 zit, maar ze samen wel boven de 50 geplaatste kinderen uitkomen.
Ik hoop dat ik het vraagstuk zo een beetje duidelijk heb verwoord, maar anders hoor ik het graag.
Alvast bedankt voor de reactie!
Met vriendelijke groet,
Marcel Dissen
Toezichthouder Kinderopvang
T: (06) 30 99 77 23
E: Marcel.Dissen@ggdzeeland.nl
W: www.ggdzeeland.nl
Werkdagen:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmorgen
[cid:image001.jpg@01D9712D.F4C70150]
Disclaimer: GGD Zeeland, Veilig Thuis Zeeland, Inkooporganisatie Jeugdhulp Zeeland gaan zorgvuldig om met informatie. Desondanks kan de organisatie niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden in dit bericht of gevolgen die er uit voortvloeien. De informatie is uitsluitend bedoeld voor de geadresseerde. Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan. Indien u niet de geadresseerde bent, verzoeken wij u ons het bericht retour te zenden.
Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.