Hoi,
In de wet staat dat een wijziging onverwijld doorgegeven moet worden.
Maar… wat te doen als een gastouder tijdelijk stopt vanwege een operatie? Waar ligt de grens? Wat zou dan een actie vanuit het gob moeten/kunnen zijn?
Ik loop er nu in de praktijk tegen aan dat tijdens het uitvoeren van een steekproef de gastouder verschillende keren niet is aangetroffen aangezien zij tijdelijk geen opvang meer biedt vanwege een operatie. Dit kan zijn van enkele weken, tot maanden na een ongeval.
Hoe streng zijn we dan met uitschrijven? Mogen de kosten van de leges van de gemeenten hierbij meetellen?
Juist met het behalen van de 50% steekproef is het van belang om zoveel mogelijk gastouders thuis aan te treffen.
Ik was altijd heel meegaand als er een mail kwam vanuit het gob dat een gastouder tijdens geen opvang ging bieden vanwege een operatie. Dan nam ik dat op in de planning en werd de steekproef later uitgevoerd. Hierdoor heb ik ook bedacht dat dit misschien wel een fijne werkwijze zou zijn om uit te gaan dragen naar gastouderbureaus.
Alleen ben ik er laatst achter gekomen dat dit een inzet kan zijn om zodoende tijdelijk meer kinderen op te vangen ‘want de GGD komt toch niet’.
Weten jullie hier meer over? Hoe doen andere GGDén dit? Lopen zij hier ook tegen aan?
Is er buiten het ‘onverwijld doorgeven’ nog een ander wettelijk kader dat ik over het hoofd zie, maar hier wel op van toepassing is?
Met vriendelijke groet,
Ellen van Hemert
Toezichthouder Kinderopvang
GGD Kennemerland
Postbus 5514 2000 GM Haarlem
06-31944106
ehemert@vrk.nl
www.ggdkennemerland.nl
*****DISCLAIMER*****
De informatie verzonden met dit e-mailbericht (en bijlagen) is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n) en zij die van de geadresseerde(n) toestemming kregen dit bericht te lezen. Gebruik door anderen dan geadresseerde(n) is verboden. De informatie in dit e-mailbericht (en bijlagen) kan vertrouwelijk van aard zijn en kan binnen het bereik vallen van een geheimhoudingsplicht en een verschonings- recht. Externe e-mail wordt door Veiligheidsregio Kennemerland niet gebruikt voor het aangaan van verplichtingen. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.