Complexe vraag registratie, vierkante meters en huisnummers

Gesloten

Goedemorgen,

Ik zit met een complexe vraag met betrekking tot de groepsruimtes van een KDV en BSO. Beide zijn geregistreerd op hetzelfde adres: huisnummer 141.
Het betreft een KDV met: 1 babygroep, 1 peutergroep en 2 speeltaalhuisgroepen (VE-groepen, hierna STH). Na de tijd van het STH maakt de BSO gebruik van deze groepsruimtes. Op de plattegrond is aangegeven waar het STH/BSO in het gebouw zitten. De tweede groepsruimte van het STH/BSO zit in een ander deel van het IKC Meerpaal. De ouders en kinderen van het STH komen via huisnummer 141 binnen. De ouders van de BSO maken ook wel eens gebruik van nummer 137 (zie plattegrond), wanneer hun kind in het tweede lokaal zit. Logisch, want het zit in het andere deel van het gebouw en daarbij vlakbij in-en uitgang op 137.
Wanneer de ingang van het KDV gebruikt wordt, huisnummer 141, kan je alleen via het Atrium naar het tweede lokaal van het STH/BSO komen, een soort buitenruimte. Heel vreemd, want je loopt dus niet binnendoor.

Mijn vraag: Had het tweede lokaal van het STH/BSO wel op nummer 141 geregistreerd mogen worden? Of had dit 137 moeten zijn?

Extra vraag
Daarnaast wil de houder boven de groepsruimte van de BSO een KIDSCLUB openen (bso voor kinderen vanaf 8 jaar). De grote vraag is nu: op welk huisnummer moet dit geregistreerd worden? De houder wil het liefst huisnummer 141, om het minder complex te maken (ook met het oog op IKC). Maar wat zegt de wetgeving? Welk item keur ik het -als het niet voldoet- op af?
Ik ben het eens met de houder als het hierdoor 3 registraties krijgt.

Met vriendelijke groet,
Mw. S. (Suzanne) Pechler- van Nispen | Toezichthouder Kinderopvang
M 06 29656172
Werkdagen: maandagmiddag, dinsdag, donderdag, vrijdag

GGD Haaglanden
Westeinde 128 | 2512 HE Den Haag
Postbus 16130| 2500 BC Den Haag

E suzanne.pechler@ggdhaaglanden.nl
W www.ggdhaaglanden.nl

[cid:image001.png@01DA1879.1EB3F2F0]

De disclaimer van toepassing op e-mail van de gemeente Den Haag vindt u op: https://www.denhaag.nl/disclaimer

Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.

Antwoorden

Nicole

11-20-202311:30 am

Hoi Suzanne,

Het is inderdaad ingewikkeld. Voor mijn begrip: huisnummer 139 speelt bij jouw 1 e vraag geen rol? Of is dat wel een apart LRK nummer?

Uitgangspunt is: een LRK registratie is gekoppeld aan een adres:

Begripsbepaling artikel 1 Besluit landelijk register kinderopvang

Kinderopvangvoorziening: buitenschoolse opvang op een specifiek adres, dagopvang op een specifiek adres, (…).

Als ik jouw casus goed begrijp is er sprake van (in de praktijk) een kindercentrum waarvan de opvang op twee adressen plaatsvindt. Op beide adressen vindt kinderopvang plaats. Op grond van de Wko betekent dit in beginsel dat je twee registraties in het LRK zou hebben. Er is vorig jaar nog een uitspraak over gedaan en de hoofdregel is dat het adres bepalend is voor de vraag of een locatie apart in geschreven moet zijn in het LRK ( ECLI:NL:GHDHA:2022:1251 Volledige tekst uitspraak (recht.nl) (https://www.recht.nl/rechtspraak/uitspraak/?ecli=NL:GHDHA:2022:1251) en ECLI:NL:RVS:2019:2549, Raad van State, 201805566/1/A2 (rechtspraak.nl) (https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RVS:2019:2549)

Je zou je nog kunnen voorstellen dat op het moment dat er een inpandige doorgang is je mogelijk de andere ruimte tot het kindercentrum kunt rekenen maar terughoudend is hier ook op zijn plaats omdat dit mogelijk kan leiden tot het weer in gebruik nemen van ruimtes op het andere adres. En in jouw casus is er een atrium. Op de plattegrond benoemd als overdekte buitenruimte. Dan is de vraag: kun je dat beschouwen als inpandige doorgang? Overigens vraag ik mij wel af hoe dit in de praktijk gaat, met name op het KDV als ze naar de andere groep willen.

Weet jij ook hoe deze adressen in de BAG geregistreerd staan? Als dit twee aparte adressen zijn, dan dienen er twee registraties te zijn. Begrijp ik ook goed dat deze situatie al langer bestaat?

In dit soort situaties adviseren wij altijd om in overleg te gaan met de partijen die hierbij betrokken zijn geweest. En v oor de toezichthouder komt het er op aan om in het rapport de situatie duidelijk te beschrijven.

Voor wat betreft jouw 2 vraag: In het verlengde van wat hierboven staat, zou de kidsclub op het huisnummer geregistreerd moeten worden waarop het kindercentrum staat en dat is dan 137 als ik het goed heb. Maar dan krijg je een vreemde situatie namelijk dat de BSO kidsclub op 137 in het LRK staat en de huidige groep op 141 staat geregistreerd? Heb ik dat zo goed begrepen? Of heeft de houder alleen uitbreiding kindplaatsen aangevraagd op het kindercentrum dat officieel op nummer 137 zit (maar in het LRK is geregistreerd op 141)?

Als je wilt, kunnen we deze week ook bellen over deze casus.

Met vriendelijke groet,

Nicole Huitink

Helpdesk kinderopvang

Telefoon: 06 36512194

Email: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl (http://helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl)

Twitter : @GGDGHORNL (https://twitter.com/GGDGHORNL)

> Van: Suzanne Pechler van Nispen
>Datum: 16/11/2023 10:55
>Aan: “helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl”
>Onderwerp: Complexe vraag registratie, vierkante meters en huisnummers
> Goedemorgen,
>
>
>
>Ik zit met een complexe vraag met betrekking tot de groepsruimtes van een KDV en BSO. Beide zijn geregistreerd op hetzelfde adres: huisnummer 141.
>
>Het betreft een KDV met: 1 babygroep, 1 peutergroep en 2 speeltaalhuisgroepen (VE-groepen, hierna STH). Na de tijd van het STH maakt de BSO gebruik van deze groepsruimtes. Op de plattegrond is aangegeven waar het STH/BSO in het gebouw zitten. De tweede groepsruimte van het STH/BSO zit in een ander deel van het IKC Meerpaal. De ouders en kinderen van het STH komen via huisnummer 141 binnen. De ouders van de BSO maken ook wel eens gebruik van nummer 137 (zie plattegrond), wanneer hun kind in het tweede lokaal zit. Logisch, want het zit in het andere deel van het gebouw en daarbij vlakbij in-en uitgang op 137.
>
>Wanneer de ingang van het KDV gebruikt wordt, huisnummer 141, kan je alleen via het Atrium naar het tweede lokaal van het STH/BSO komen, een soort buitenruimte. Heel vreemd, want je loopt dus niet binnendoor.
>
>
>
>Mijn vraag: Had het tweede lokaal van het STH/BSO wel op nummer 141 geregistreerd mogen worden? Of had dit 137 moeten zijn?
>
>
>
>Extra vraag
>
>Daarnaast wil de houder boven de groepsruimte van de BSO een KIDSCLUB openen (bso voor kinderen vanaf 8 jaar). De grote vraag is nu: op welk huisnummer moet dit geregistreerd worden? De houder wil het liefst huisnummer 141, om het minder complex te maken (ook met het oog op IKC). Maar wat zegt de wetgeving? Welk item keur ik het -als het niet voldoet- op af?
>
>Ik ben het eens met de houder als het hierdoor 3 registraties krijgt.
>
>
>
>Met vriendelijke groet,
>
>Mw. S. (Suzanne) Pechler- van Nispen | Toezichthouder Kinderopvang
>
>M 06 29656172
>
>Werkdagen: maandagmiddag, dinsdag, donderdag, vrijdag
>
>
>
>GGD Haaglanden
>
>Westeinde 128 | 2512 HE Den Haag
>
>Postbus 16130| 2500 BC Den Haag
>
>
>E suzanne.pechler@ggdhaaglanden.nl (mailto:suzanne.pechler@ggdhaaglanden.nl)
>
>W www.ggdhaaglanden.nl (http://www.ggdhaaglanden.nl/)
>
>
>
>
>
>De disclaimer van toepassing op e-mail van de gemeente Den Haag vindt u op: https://www.denhaag.nl/disclaimer Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.
>
>