Hoi Suzanne,
Er is geen vereiste dat de BBLâer alleen op één specifieke vestiging wordt ingezet. Uiteraard moet wel het leerprogramma (BPV) worden gevolgd. De afspraken daarin en toets van de juiste uitvoering liggen in beginsel tussen school-werkgever en beroepskracht in opleiding.
De beroepskracht in opleiding is degene die beschikt over een arbeidsovereenkomst met de houder van een kindercentrum of van een gastouderbureau en ten behoeve van het praktijkdeel van de opleiding belast is met de verzorging, de opvoeding en het bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen bij een kindercentrum of met het tot stand brengen en begeleiden van gastouderopvang bij een gastouderbureau; Voorwaarden o.a. (cao 9.6.2)
o voldoen aan de erkenningsregeling voor leerbedrijven
o leerarbeidsovereenkomst voor minstens 20 uur per week. (BSO 12 uur) In de cao staat (bijlage blz 72) een voorbeeld leer-arbeidsovereenkomst mbo-studentwerknemer. Hierin gaat de werkgever een overeenkomst aan met de BBL-er en daarin (kan zijn) opgenomen (in het model in artikel 2) waar de werknemer arbeid verricht. In artikel 14 staat bepaalt dat er gekoppeld aan deze overeenkomst een BPV bestaat. Daarin kunnen nadere zaken bepaald zijn.
â Bijzondere bepalingen: De beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPV) die is overeengekomen tussen werknemer en het opleidingsinstituut op < …(datum)>, is gekoppeld aan en maakt deel uit van deze arbeidsovereenkomst.â.
Indien hieraan voldaan wordt is sprake van een geldige overeenkomst. De âstandplaatsâ en hoe het leerproces verder is vormgeven wordt daarmee vastgelegd. Uiteraard moet aan de afspraken worden voldaan.
Er is voor de BBL er niet ten principale bepaald dat er op slechts één locatie werkzaamheden worden verricht.
Dit is tegenstelling tot de (art 9.6.3 cao) student (Wko spreekt van stagiaire) anders dan BBL of OVO of HBO student. Deze kan onder voorwaarden betaald worden ingezet op basis van een arbeidsovereenkomst bij ziekte en schoolvakantie van de student. De werkgever mag de mbo student/ stagiaire in dat geval uitsluitend inzetten op de eigen stage-locatie. In alle gevallen is in dit artikel is bijlage 9 m.b.t. inzetbaarheid van toepassing.
Met vriendelijke groet,
Fred van der Wal
Helpdesk kinderopvang
Telefoon: 030 – 252 50 60
Email: helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl (http://helpdeskkinderopvang@ggdghor.nl)
Twitter : @GGDGHORNL (https://twitter.com/GGDGHORNL)en @Toezicht_kov (https://twitter.com/GGDGHORNL)
> Van: Suzanne Duchateau
>Datum: 03/02/2023 16:39
>Aan: Helpdesk Kinderopvang
>Onderwerp: BBL ‘er ingezet op andere locatie van dezelfde houder
> Beste lezer,
>
>
>
>Ik heb een situatie bij de hand waarin ik zie dat de BBLâer die werkzaam is op de ene locatie van een houder, meermaals is ingezet op een andere locatie van dezelfde houder.
>
>Ik vraag me af of dit mag. De CAO geeft me geen duidelijk antwoord. Daarin staat âmbo-opleiding anders dan de beroepsbegeleidende leerwegâ. (zie hieronder)
>
>
>
>Is er iemand die dit weet?
>
>————————————————————————————————————–
>
>Uit de CAO
>
>9.6.3 Andere studenten formatief inzetten
>
>1. Volgt een student één van de volgende opleidingen?
>
>• Een mbo-opleiding anders dan de beroepsbegeleidende leerweg (bbl ) of de derde leerweg (ovo) met een leer-arbeidsovereenkomst.
>
>• Een hbo-opleiding anders dan de duale leerroute.
>
>
>
>En geeft deze opleiding (na afronding) bevoegdheid tot het werken als pedagogisch medewerker? Dan mag de werkgever haar in de volgende situaties formatief inzetten, als ze een arbeidsovereenkomst krijgt:
>
>• Als een pedagogisch medewerker ziek is.
>
>• Tijdens schoolvakanties van de student.
>
>
>
>Hiervoor gelden dan wel de volgende voorwaarden:
>
>a. De student mag nooit alleen op de groep staan, behalve tijdens de pauzes.
>
>b. Zit de mbo-student in het eerste leerjaar? Dan mag de werkgever haar niet inzetten.
>
>c. De werkgever mag de mbo-student alleen inzetten op de stagelocatie van de student .
>
>
>
>
>
>Met vriendelijke groet,
>
>
>
>Suzanne Duchateau
>
>Toezichthouder kinderopvang
>
>
>
>
>
>T: 088-3555492
>
>E: Suzanne.duchatea@vggm.nl (mailto:Suzanne.duchatea@vggm.nl)
>
>W: www.vggm.nl (https://eur03.safelinks.protection.outlook.com/?url=http%3A%2F%2Fwww.vggm.nl%2F&data=05%7C01%7CSuzanne.Duchateau%40vggm.nl%7Cda871583c0b540d1a06608da97266b0f%7C56ef24d9470f4ed08b98094e51a06b27%7C0%7C0%7C637988488494135578%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C3000%7C%7C%7C&sdata=NB%2Fq4g9tKoCoeuQuk3vHcbF8PuI5WQobjydXQqWZWEs%3D&reserved=0)
>
>Werkdagen maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
>
>
>
>
>
>
>
>——————————————————————– Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden maakt bij e-mail gebruik van SSL/TLS zodat gegevens via een beveiligde verbinding worden uitgewisseld. Wij vragen u om er zorg voor te dragen dat SSL/TLS ook aan uw zijde ingericht is. Uw provider of ict ondersteuningspartij kan u hierbij helpen. Alleen als beide kanten dit instellen is e-mail beveiligd. ——————————————————————– DISCLAIMER. Deze e-mail is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van de inhoud ervan door anderen dan de geadresseerde is niet toegestaan. Mocht deze e-mail niet voor u bestemd zijn, wilt u deze dan terugsturen en vernietigen? Openbaarmaking, vermenigvuldiging en verspreiding van deze e-mail is niet toegestaan. Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail, noch voor de tijdige ontvangst daarvan. ——————————————————————– Dit bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Het bericht kan vertrouwelijke informatie bevatten. Als u dit bericht per abuis hebt ontvangen, wordt u verzocht het te vernietigen en de afzender te informeren. GGD GHOR Nederland is niet aansprakelijk voor onjuiste en onvolledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, of een te late ontvangst daarvan.
>
>